Winterse Salade

Winterse Salade

Winterse salade met aardpeer

  • De pitjes van 1/2 granaatappel
  • 125 gram boerenkool
  • Twee handjes aardperen
  • 50 gram hazelnoten, geroosterd
  • Olijfolie
  • Scheutje maple syrup
  • Zout & peper

Verwarm de oven voor op 180 graden. Boen de aardperen en snijd elke aardpeer in drie of vier lange plakjes. Hussel ze met wat olijfolie, zout en peper en verdeel ze over een bakplaat.

Bak de aardpeer in 30 tot 35 minuten gaar en krokant. Schuif de aardperen daarna naar één kant van de bakplaat en verdeel de boerenkool over de andere kant. Laat alles nog 5 tot 10 minuten roosteren in de oven, tot je krokante boerenkoolchips overhoudt.

Meng de aardperen, granaatappelpitjes en hazelnoten door elkaar in een kom. Klop een eetlepel olijfolie en een eetlepel maple syrup door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Meng door de salade. Voeg daarna de krokante boerenkoolchips toe.