Thai Curry
Blokjes van butternut (Atelier Claessens)
Rode ui
Chili peper
Wortel
Sugarsnaps
Erwtjes
Koriander
Citroengras, gember, limoenblad.
Chilipasta
Kokosmelk
Vissaus & palmsuiker
Butternut, rode ui, wortel & chilipeper goed aanstoven in olie.
Een goede lepel currypasta toevoegen en mee aanstoven. Let op, het gaat goed vlammen! Blussen met de kokosmelk. De aromaten; citroengras, gember & limoenblad mogen erbij. Een zoute smaak maak je met vissaus. Nog een schep palmsuiker om de pittigheid te nuanceren. De sugarsnaps en erwtjes nog even mee laten doorkoken.
afwerken met koriander - klaar!
Eet de curry veggie, met gegrilde kip of gebakken reuzegarnalen - met rijst.
Tip: kook je rijst in kokosmelk en verschillende Thaïse kruiden. Werk hierna af met frisse kruiden - Dit geeft een heerlijke smaak.
อร่อย (smakelijk)