Bosbessencake

Bosbessencake

Voor 1 cake:

  • 3 eetlepels sinaasappelsap
  • 170 ml Griekse yoghurt
  • 3 eieren
  • 200 gram bloem
  • 150 gram blauwe bessen
  • 100 gram poedersuiker
  • 100 gram kristalsuiker
  • 100 ml zonnebloemolie
  • Zout
  • Boter om in te vetten

Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een cakevorm in met boter. Zeef de bloem in een kom en meng met een snuf zout.

Meng in een andere kom de kristalsuiker met de Griekse yoghurt, de eieren en de zonnebloemolie en mix met een handmixer tot een romig mengsel. Voeg vervolgens de inhoud van de 2 kommen bij elkaar en roer met een spatel tot een glad cakebeslag.

Meng de blauwe bessen in een kom met 1 eetlepel bloem en zorg dat elke bes bedekt is met een dun laagje.

Spatel de blauwe bessen door het cakebeslag en verdeel het beslag over de cakevorm. Zet de cakevorm 55-60 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.

Maak ondertussen het glazuur van de sinaasappelsap en de poedersuiker. Meng beiden in een kom en roer goed door.

Laat de yoghurtcake in de vorm afkoelen en bestrijk de bovenkant met het glazuur.