Cannelloni Ricotta et spinaci

Cannelloni Ricotta et spinaci

Benodigdheden:

- 2 ajuinen
- 3 teentjes look
- 400 g kerstomaten
- think tomato
- 250 g spinazie
- 40 g tomatenpuree
- 250 g ricotta
- 200 g Parmezaanse kaas
- 40 g bloem
- 4 dl melk
- een citroen
- mozzarella
- scheutjes olijfolie
- verse (spinazie)lasagnevellen

De tomatensaus
Voeg ui en look samen in een pan met boter, halveer de kerstomaten en voeg ze toe. Kruis goed af met peper en zout en eventueel wat chili. Voeg de tomatenpuree en think tomato saus bij. Zet de tomatensaus aan de kant.

Ricotta-Spinazievulling
Spinazie kort aanstoven met look en ui. Laten uitlekken en toevoegen aan de ricotta met citroenzeste van een halve citroen, peper en zout en 150 g parmezaan. Alles goed mengen en de verse pastavellen vullen.

Kaassaus
Maak een bechamel met boter, bloem en melk. Goed afkruiden en de overige parmezaan toevoegen.
Op het einde het sap van een halve citroen toevoegen.

Aan de slag met de laagjes
Tomatensaus - rolletjes - bechamelsaus erover & rijkelijk beleggen met de mozzarella of extra parmezaan en broodkruim of panko.
In de oven, kort grillen & klaar!