Iced tea, please!
Benodigdheden:
Rabarber
Fijne suiker
Citroenen
Rozemarijn
Witte of Groene thee
Gember, citroengras en vanille voor extra smaak.
Recept:
Eerst maken we een siroop van het fruit, deze kan je in een steriele fles lang in de koelkast bewaren.
Snij de rabarber in stukjes, weeg een gelijk deel suiker en water af. Zet alles op een zacht vuurtje te pruttelen. Voeg een paar schijfjes gember en eventueel wat citroengras of vanille voor extra smaak toe. Je zal zien dat de alles zal inkoken tot een stroperige massa. Tijdig van het vuur halen en zeven. Klaar!
Mix je de siroop met bruisend water, ijsblokken en een takje munt, dan heb je frisse limo.
Liever Iced Tea? Meng dan in een grote kan, gekoelde witte of groene thee, met een goede scheut van de siroop, citroenschijfjes en sap & werk af met takjes rozemarijn.
Extra feestelijk met onze eetbare bloemen en een stengel van de rabarber.
Cheers!