Indiase curry met pompoen & kikkererwten.
Dit is een receptje van Louise De Brabandere voor think tomato
🕑30 minuten 🍴 4 personen
- Neutrale olie
- 1 tl komijnzaad
- 1 tl mosterdzaad
- 1 grote ui, versnipperd
- 5 teentjes knoflook, geschild
- 50 gr gember, geschild
- Snuf chiliflakes
- 2 tl currypoeder
- 1 pot Think Tomato
- 1 el suiker
- peper en zout
- 400 ml kokosmelk
- 1 butternut (ongeveer 1kg), geschild en in stukken
- 1 blik kikkererwten, gespoeld en uitgelekt
- Handje cashewnoten
- Verse koriander
- gekookte rijst of naan, om te serveren
- Verwarm een flinke geut olie in een kookpot met dikke bodem over een laag tot middelhoog vuur.
- Voeg komijnzaad en mosterdzaad toe en laat 30 sec. opwarmen, tot de zaden hoorbaar knetteren.
- Mix ui, knoflook en gember tot een gladde pasta, voeg toe aan de kookpot en roerbak 1 min..
- Gevolgd door de chiliflakes, currypoeder, Think Tomato, suiker, peper en zout.
- Roerbak 1 min., en blus met kokosmelk. Voeg de butternutblokjes toe en laat 20 min, of tot de butternutblokjes gaar zijn, pruttelen met het deksel half op de pan. Voeg tijdens de laatste 5 min. de uitgelekte kikkererwten toe.
- Rooster ondertussen de cashewnoten in een droge pan over een laag vuur goudbruin. Let op dat ze niet verbranden!
- Werk de curry af met verse koriander en cashewnoten en serveer met rijst of naan.