Kruiden bewaren.
Je hebt twee soorten: harde kruiden en zachte kruiden.
Peterselie, koriander, basilicum, kervel, ... zijn zachte kruiden. Deze hebben zachte blaadjes en steeltjes.
Kruiden als rozemarijn, tijm, oregano, ... voelen harder aan.
Je bewaart de twee soorten best op een andere manier.
Zachte kruiden zijn als een verse bloemen: snij de steeltjes wat korten en zet ze in een glas vers, fris water. Dit water vervang je elke dag. Basilicum bewaar je best op kamertemperatuur in een kom water; deze Italiaanse smaakmaker houdt van een warme plek en niet van de koelkast. Je kan de blaadjes van de zachte kruiden licht afdekken met een vochtig keukenpapier en dan in een plastic zakje in de koelkast bewaren.
Hardere kruiden gaan het langst mee als je ze in een vochtige keukenhanddoek wikkelt, vooraleer je ze in een luchtdicht bewaardoosje stopt.
Spoelen: het is een slecht idee om je kruiden op voorhand een grondige wasbeurt te geven. Ze verliezen dan aan smaak en worden sneller slap. Wil je je etentje toch goed voorbereiden, dan kan je ze op voorhand al even schoonmaken en dan wikkel je ze best in een vochtig keukenpapier. Doe dit de dag zelf.