Frisse linzensalade

Frisse linzensalade

  • Zwarte belugalinzen 
  • Coeur de boeuf tomaat 
  • Groene asperges 
  • Rode ui 
  • Avocado 
  • Pijpajuin
  • Buffelmozzarella 
  • Verse kruiden ( Bieslook, platte peterselie, koriander, ...)
  • Rodewijnazijn
  • Citroen 
  • Olijfolie 
  • Five spice 
  • Tahini
  • Granen of notenmix 

Om de linzen lekker knapperig te houden, gaan we ze niet koken maar weken in lauw water met citroensap, five spice kruiden en een bouillonblokje voor 6-8 uur. 

Snij de rode ui heel fijn en onder de olijfolie, rode wijnazijn, citroensap, tahini, peper, zout en de verse kruiden. Door het zuur zal de rode ui lichtjes garen. Snij de coeur de boeuf, avocado en buffelmozzarella in mooie blokjes en versnipper de pijpajuin. Snij intussen ook de groene asperge in schuine reepjes en bak deze kort aan in een pan. Giet de linzen af en meng alles mooi door elkaar.
Werk af met een zelfgemaakte noten- & zadengranola of bestel een mengeling van onze gepofte granen.

Smakelijk!