Koreaanse komkommersalade
Benodigdheden
- 1 minikomkommer
- 1/2 El suiker
- maldon zeezout & peper
- 1 EL sushi azijn
- 1 EL soja saus
- 1/2 EL sesamolie
- 2 teentjes look
- 1 EL verse gember in julienne
- 1/2 chili fijn gesneden of gedroogde chili
- 1 EL fijne rode ui voor de liefhebbers
Slice de komkommers in dunne plakjes, strooi er de suiker en het zout over, laat een half uurtje staan en roer af en toe om. Het overtollige vocht dat is vrijgekomen giet je af. Hierna haal je de komkommers door de sojasaus & sushiazijn.
Verwarm de sesamolie licht & voeg de gember en look toe, bak heel kort aan en meng onder de komkommer. Kruid verder met de chili en rode ui & strooi er eventueel nog sesamzaadjes over of werk af met onze eetbare borage = komkommerbloemen.
Smakelijk!