Watermeloen granita

Watermeloen granita

 Benodigdheden

  • 1,2 kilo watermeloenstukjes
  • 2 eetlepels honing
  • 2 eetlepels limoensap
  • 15 gram munt- of basilicumblaadjes

Doe de helft van de watermeloen in een blender of keukenmachine en mix totdat het een soort gladde pasta wordt. Giet in een ovenschaal van 22 x 32 centimeter. Doe de rest van de watermeloen samen met de honing en limoensap in de blender en herhaal de eerste stap.

Giet het mengsel in de schaal, roer goed en zet zonder te bedekken in de vriezer. Laat deze bevriezen totdat er bij de randjes ijs ontstaat, dit duurt ongeveer een half uur. Roer alles goed door met een vork zodat alle bevroren stukjes los komen, zet terug in de vriezer en herhaal ongeveer elk half uur, totdat alles volledig is gekristalliseerd. Dit duurt ongeveer drie uur in totaal.

Gebruik een grote vork om de granita in stukjes hakken en bewaar in een luchtdicht bakje in de vriezer maximaal één week. Serveer met de munt of basilicum.